עבור לתוכן המרכזי
עבור לתפריט המרכזי
עבור להצהרת נגישות
עבור לדף צור קשר
תפריט לשינויישפות באתר
הגעת לתפריט הראשי, לחיצה על אינטר תעביר אותך אל לתוכן המרכזי
איזור התוכן המרכזי, לחיצה על אינטר תחזיר אותך אל ראש הדף

כתבות וחדשות

התוכן המאמר

פרו ביוטיקה? 

שני מחקרים שנערכו במכון ויצמן מצאו כי השפעת החיידקים הפרוביוטיים משתנה מאדם לאדם, ועלולה להשפיע לרעה על הרכב חיידקי המעי. חוקר: הממצאים חושפים תופעת לוואי חדשה ומדאיגה

לקריאת הכתבה

undefined

בדיקות דם פרטיות: מי צריך את זה בכלל?

לצד בדיקות המעבדה המסורתיות של קופות החולים, הולך וצומח שוק חדש ותוסס ברפואה הפרטית - בדיקות מעבדה למתקדמים. השאלה הגדולה כמובן היא: האם אתם בכלל צריכים את זה?

לקריאת הכתבה

undefined

מיתוס הגלוטן

ההימנעות מגלוטן הפכה בשנים האחרונות לטרנד החם ביותר בתחום התזונה, אבל מחקרים חדשים חושפים כי הימנעות ממוצרי חיטה עלולה לפגוע בבריאות, לגרום להשמנה, להעלות את הסיכון לסוכרת ואפילו לפגוע בלב.

לקריאת הכתבה

undefined

מכשיר חדש הגיע לגסטרומד

מכשיר מסוג OPTIVISTA, המשפר את האבחון בזמן אמת, הגיע לגסטרומד

לקריאת הכתבה

undefined

הטיפול שמונע ניתוח חוזר

ניתוחים חוזרים בחולים שעברו קיצור קיבה וסובלים מסיבוכים הם מסוכנים. הטיפול האנדוסקופי מנסה לתת מענה לבעיה

לקריאת הכתבה

undefined

הבדלים בין-אישיים גדולים בתגובות למזון 

מדעני מכון ויצמן למדע בחנו תגובות של 800 נבדקים ל-46,000 ארוחות, וגילו הבדלים בין-אישיים גדולים בתגובות למזון. הממצאים מדגישים את הצורך בהמלצות אישיות לתזונה בריאה

לקריאת הכתבה

undefined

יומן השומן

היא נחשבת לחוקרת תזונה מהבכירים בעולם, ואחרי מחקר ארוך שערכה עם צוותה (דווקא בקריה למחקר גרעיני בדימונה), לפרופ' איריס שי יש כמה תובנות חדשות עבורכם

לקריאת הכתבה

undefined

תשובות לכל השאלות המושתקות על מערכת העיכול 

למה יוצאים פלוצים? מדוע כואבת הבטן לפני מבחן? מה יקרה אם נוותר על אסלות? המיקרוביולוגית ג'וליה אנדרס מגלה את העולם התחתון ב"תחושת בטן"

לקריאת הכתבה

undefined

תפריט ים תיכוני מפחית את הסיכוי להתקף לב

 

אכילת כמות גדולה של מזונות בריאים חשובה יותר לחולים במחלות לב מאשר הימנעות ממזונות לא בריאים

 

לקריאת הכתבה

undefined