עבור לתוכן המרכזי
עבור לתפריט המרכזי
עבור להצהרת נגישות
עבור לדף צור קשר
תפריט לשינויישפות באתר
הגעת לתפריט הראשי, לחיצה על אינטר תעביר אותך אל לתוכן המרכזי
איזור התוכן המרכזי, לחיצה על אינטר תחזיר אותך אל ראש הדף

בדיקות ספיגה

התוכן המאמר

ספיגת שומנים

בהפרעות ספיגה [תת ספיגה] השומן הוא המרכיב הרגיש ביותר שנפגע ראשון ולכן בדיקות להערכת ספיגת השומן נחשבת כבדיקת הזהב להערכת הספיגה. הדרך לבדוק ספיגת שומן הוא ע"י מתן העמסה של 100 גרם שומן ובדיקת הפרשת השומן בצואה

למידע נוסף

Some description

ספיגת סוכרים [בדיקת מימן באוויר הנשאף]

הפרעה בספיגה של הסוכרים השונים היא השכיחה ביותר במחלות ספיגה. נזקים קלים כבר גורמים להפרעה של ספיגה של סוכרים כמן גלוקוז, לקטוז, פרוקטוז סוכרוז ולקטולוז. הדרך המקובלת להערכת הספיגה של הסוכרים הוא ע"י בדיקת מימן באוויר הנשאף בתגובה להעמסת סוכר.

למידע נוסף

Some description

ספיגת חלבונים

חלבון הוא מרכיב התזונה הנפגע אחרון במחלות תת ספיגה. הפרשה מוגברת של חלבון בצואה היא בגרך כלל ביטוי של הפרשת יתר של החלבון ולא של הפרעה בספיגתו. השיטה לבדוק הפרשת חלבון בצואה היא ע"י בדיקה של חלבון מסוג אלפה 1 אנטיטריפסין .

למידע נוסף

Some description

ספיגה של מלחי מרה

למלחי מרה תפקיד חשוב בספיגת שומנים. מלחי מרה מופרשים מהכבד דרך דרכי המרה למעי ונספגים בחלקים שוב לדם במעי הדק הסופי. הפרעה בספיגה של מלחי המרה גורם להגעתם למעי הגס ולגרימת שלשול . קיימים מספר דרכים להעריך את ספיגתם במעי הדק.

למידע נוסף

Some description

בדיקת גדילת יתר של חיידקים במעי

אחת הסיבות העיקריות לבעיות ספיגה היא גדילת יתר של חיידקים במעי הדק [SIBO]. הדרך הישירה והטובה לבדוק גדילת יתר של חיידקים  בחלל המעי היא ע"י נטילת דגימה מהנוזל ובדיקת תרבית. ניתן גם להעריך את מספר החיידקים במעי בדרך לא חודרנית המבוססת על העבדה שחיידקים מפרקים סוכרים בחלל המעי וכתוצאה מכך יש הפרשת מימן מוגברת באויר הנשאף [מבחני נשימה למימן]

למידע נוסף

Some description

בדיקת מתן באוויר הנשאף

קולוניזציה של חיידקים מתנוגניים [ארכיאה] במערכת העיכול גורמת לפירוק של המזון ויצירה מוגברת של מתן הנספג במעי ומופרש באויר הנשאף. 

למידע נוסף

Some description