שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

אי סבילות למזון

אי-סבילות-למזון

מהו אי סבילות למזון

אי סבילות למזון הינו תגובה פתולוגית למזון או לחלק ממרכיביו, בדרך כלל מאוחרת, שאינה אלרגית [אינה מתווכת ע"י נוגדן IgE] ומקורו אינו ידוע.

מידע נוסף

מהי-תסמונת-מטבולית_

הגורמים לאי סבילות למזון

הגורמים לאי סבילות למזון אינם ידועים, למרות שישנם מחקרים המצביעים על קשר בין אי סבילות למזון לבין מחלות כרוניות, מצבים בריאותיים ותסמונות שונות.

מידע נוסף

מזונות-הגורמים-לאלרגיה

דיאטת אלימינציה

על מנת לאבחן את המזון הגורם לתסמיני אי סבילות, יש לצרוך תפריט בסיסי ואליו לצרף מוצרים החשודים כעלולים להיות בעייתיים.

מידע נוסף

מחלות-הקשורות-לאלרגיה

אלרגיה מול אי סבילות

למרות שמדובר בשתי בעיות בריאותיות שונות בתכלית, תסמיני האלרגיה ואי הסבילות דומים מאד זה לזה. עובדה זו יוצרת בלבול רב באשר להבחנה בין השניים.

cheliac4

סוגים שכיחים של אי סבילות

לסוגים רבים של מזונות עלול הגוף לפתח אי סבילות, אולם השכיחים שביניהם הם: גלוטן, לקטוז, חיטה, פרוקטוז, פחמימות מורכבות, חלב וגבינה צהובה.

מידע נוסף

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​