מהו אי סבילות למזון
אי סבילות למזון הינו תגובה פתולוגית למזון או לחלק ממרכיביו, בדרך כלל מאוחרת, שאינה אלרגית [אינה מתווכת ע"י נוגדן IgE] ומקורו אינו ידוע.
הגורמים לאי סבילות למזון
הגורמים לאי סבילות למזון אינם ידועים, למרות שישנם מחקרים המצביעים על קשר בין אי סבילות למזון לבין מחלות כרוניות, מצבים בריאותיים ותסמונות שונות.
דיאטת אלימינציה
על מנת לאבחן את המזון הגורם לתסמיני אי סבילות, יש לצרוך תפריט בסיסי ואליו לצרף מוצרים החשודים כעלולים להיות בעייתיים.
אלרגיה מול אי סבילות
למרות שמדובר בשתי בעיות בריאותיות שונות בתכלית, תסמיני האלרגיה ואי הסבילות דומים מאד זה לזה. עובדה זו יוצרת בלבול רב באשר להבחנה בין השניים.
סוגים שכיחים של אי סבילות
לסוגים רבים של מזונות עלול הגוף לפתח אי סבילות, אולם השכיחים שביניהם הם: גלוטן, לקטוז, חיטה, פרוקטוז, פחמימות מורכבות, חלב וגבינה צהובה.