המלצות תזונתיות במאה ה-21
דפוסי תזונה בריאים
ירקות, פירות, דגנים (לפחות חצי מלאים), חלב ומוצריו (נטולי או דלי שומן, כולל חלב סויה), מקורות חלבון (כמו פירות ים, בשר ועוף רזים, ביצים, קטניות, אגוזים וזרעים ומוצרי סויה), ושמנים. דפוס תזונה בריא כולל הגבלה של כמות שומן רווי, שומן טרנס ,סוכר מוסף ונתרן.
הגבלת רכיבי תזונה
המלצה להגביל רכיבי תזונה שנמצאו כנצרכים בכמויות גבוהות מדי והוכח מדעית כי לצריכה זו השפעה שלילית על בריאות האדם: לצרוך פחות מ-10% מהקלוריות מסוכר מוסף (לא כולל סוכר טבעי כמו בחלב ופירות); לצרוך פחות מ-10% מהקלוריות משומן רווי; לצרוך פחות מ-2300 מ"ג נתרן ביום.
המלצות תזונתיות 2010
שנת 2010 הייתה שנת מהפך בתפיסה התזונתית. זו הייתה השנה שנפרדנו מפירמידת המזון לטובת צלחת המזון.
המלצות תזונתיות - 2005
המלצות תזונתיות - 1992
המלצות תזונתיות - 1970
השנים המסמלות את המעבר מחוסר לעודף ומסמנות את תחילתו של עידן ההשמנה.
המלצות - שנות ה-50-60
המלצות תזונתיות - 1940
המלצות תזונתיות - 1916
המדריך התזונתי הראשון נקרא "מזון לגיל הרך" וכלל 5 קבוצות מזון: בשר וחלב, דגנים, פירות וירקות, שומנים וסוכרים. שנה לאחר מכן המדריך הורחב לציבור הרחב עד שכלל הרכב תזונתי לצריכה משפחתית.