תגלית של הסטארט-אפ הישראלי DayTwo הוא חידוש טכנולוגי שמוגדר כרעידת אדמה בעולם הרפואה והתזונה כפי שהכרנו אותן עד היום.
במשך למעלה מעשור התנהל במכון ויצמן מחקר, על ידי פרופ' ערן סגל ופרופ' ערן אלינב, שתוצאותיו מגדירות מחדש את עולם התזונה וההתייחסות אליו ככלי טיפולי. בבסיס החשיפה המדעית נמצאים חיידקי המעי שבעזרת טכנולוגיה פורצת דרך אנחנו יכולים לשפר את איכות חיינו, לשפר מדדי בריאות, למנוע מחלות ולהקטין תחלואה ואולי אפילו להגדיל שיקום והחלמה ממחלות קיימות על ידי איזון רמות הסוכר, במיוחד אצל חולי סוכרת וטרום סוכרת.
אז מהו החידוש שמטלטל את העולם? נתחיל מהתחלה….
הבשורה על פי DayTwo
פיתוח המהפכני של DayTwo מוכיח בפעם הראשונה באופן ברור וחד-משמעי שאנשים שונים מגיבים באופן שונה לאותו מזון. על מנת לשמור על רמות סוכר מאוזנות בדם חייבים לרקוח תפריט אישי ומדויק, המבוסס על מיפוי חיידקים ופרמטרים אישיים נוספים.
מערכת העיכול לאורכה ולרוחבה
מערכת העיכול מכילה מיקרואורגניזם בכמות פי 10 מאשר תאים של עצמנו ולכן אנחנו צריכים להסתכל על עצמנו במובן רחב יותר כסופראורגניזם - מיקרוביום
מפלצת ושמה סוכר
בשנים האחרונות התבססה ההבנה שסוכר הוא אויב הבריאות מספר 1 ושהמפתח לחיים חיוניים, מאוזנים ובריאים טמון ברמות נמוכות של אינסולין בדם, שממילא מושפע משמעותית מהתזונה שלנו.
גנים. גנום. גנטיקה
מידע תורשתי הטמון בגנים שלנו, קובע את תכונותינו. כלל המידע התורשתי שאנו נושאים נקרא גנום. מחקר המיקרוביום, שיצא לדרך עם ההנחה שהגנטיקה שלנו משפיעה על זהות החיידקים בגופנו, העלה כי חלקה של גנטיקת האדם בקביעת אוכלוסיית החיידקים הוא קטן מאוד.
ממיקרוביוטה למיקרוביום
בכל גוף אנושי חיה אוכלוסייה ייחודית של חיידקים, במשקל כולל של כ-3 ק"ג, המושפעת ממגוון גורמים ומשפיעה על כמעט כל תהליך המתרחש בגופנו. אוכלוסיית חיידקים זו נקראת מיקרוביום ובאמצעות מיפויה האישי ניתן לחזות השפעה של מזונות שונים על מאזן הסוכר בגוף.