עבור לתוכן המרכזי
עבור לתפריט המרכזי
עבור להצהרת נגישות
עבור לדף צור קשר
תפריט לשינויישפות באתר
הגעת לתפריט הראשי, לחיצה על אינטר תעביר אותך אל לתוכן המרכזי
איזור התוכן המרכזי, לחיצה על אינטר תחזיר אותך אל ראש הדף

מזון, תזונה, דיאטה ודפוסי אכילה

מקרונוטריאנטים

חומרי מזון הנצרכים בכמויות גדולות, כמו פחמן, חמצן ומימן, ומייצרים את המולקולות פחמימות, חלבונים ושומנים, שהם למעשה אבות המזון המספקים לגוף אנרגיה זמינה ומהווים אבני בניין לגדילה ולתחזוקת גוף בריא.

למידע נוסף

 

 

מיקרונוטריאנטים

חומרי מזון הנצרכים בכמויות מזעריות ביותר, כמו ויטמינים, מינרלים ויסודות קורט, להבדיל מחלבונים, פחמימות ושומנים הנדרשים לגוף בכמות גדולה של עשרות - מאות גרמים ביום ולכן נקראים מאקרונוטריאנטים.

למידע נוסף

 

 

קידום בריאות

התנועה העולמית של תפיסת הקשר בין תזונה לבריאות, הולכת ומקבלת צורה המבהירה כי לתזונה ולאורח החיים יש קשר ישיר למצב בריאותנו. להבנה זו מצטרפת בשנים האחרונות התזונה האישית.

למידע נוסף

 

 

תזונה אישית

תזונה אישית היא מונח שהוטבע על ידי פרופ' ערן סגל וד"ר ערן אלינב ממכון ויצמן למדע, בשיתוף עם פרופ' זמיר הלפרין.

 

למידע נוסף

 

מיקרוביום

במחקר שנערך במכון ויצמן למדע, והחל את דרכו לפני מספר שנים, נבדק הקשר בין הרכב חיידקי המעי, המשתנה מאדם לאדם, לבין העלייה ברמות הסוכר בדם של כל אדם. התוצאות טבעו שינוי מהותי בתפיסת תזונה, דיאטות ובריאות.

למידע נוסף

 

דפוסי אכילה

דפוסי אכילה מגלמים את כל מערכת היחסים שלנו עם האוכל והאכילה, וכוללים כמויות, תדירות, סוגי מזונות, צורת אכילה, מהירות לעיסה ועוד ועוד.

למידע נוסף