עבור לתוכן המרכזי
עבור לתפריט המרכזי
עבור להצהרת נגישות
עבור לדף צור קשר
תפריט לשינויישפות באתר
הגעת לתפריט הראשי, לחיצה על אינטר תעביר אותך אל לתוכן המרכזי
איזור התוכן המרכזי, לחיצה על אינטר תחזיר אותך אל ראש הדף

תזונה במחלות כרוניות

במחלות הכרוניות, עוד יותר מאשר במחלות הפעילות, התזונה מקבלת משנה חשיבות. הכמויות, הרכיבים ומועדי האכילה הם בעלי משמעות גדולה אצל החולה הכרוני. גם להימנעות ממזונות מסוימים שעלולים להחמיר את המצב יש אז משמעות שהיא בבחינת הימנעות מסבל. כך, לחולה הסוכרת אסור לאכול כמעט כל דבר המכיל סוכרים, במיוחד פשוטים (כמו אלה הנמצאים באגסים, למשל).

לתזונה חשיבות רבה גם בתהליך הריפוי. למזונות מסוימים איכויות של מניעה, בעוד למזונות אחרים איכויות של גרימת התלקחות מחלות, בפרט כשמדובר במחלות של מערכת העיכול. הטיפול התזונתי במחלה פעילה כולל הימנעות ממזונות מסוימים העלולים לתרום להתלקחות המחלה ולהזין אותה, צריכת מזונות בעלי איכויות של מיתון התסמינים והרגעת המחלה, ובמידת הצורך גם תוספי מזון, ויטמינים ומינרלים החיוניים לתהליך ההחלמה והחסרים בגוף כתוצאה ממנה.

 

 
צרבת
 
undefined
כאב בטן ומעי רגיש
 
undefined
עצירות
undefined
צליאק
 
undefined
גסטרופרזיס
 
undefined
דיספפסיה