חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פחמימות קצרות

פחמימות קצרות הן למעשה פחמימות קצרות שרשרת, או סוכרים, אשר ספיגתם במערכת העיכול חלקית או לקויה. בקבוצת הפחמימות הקצרות נמנה את החד סוכרים פרוקטוז – סוכר המצוי בפירות ,דבש ומגוון ממתיקים בתעשיית המזון, וגלקטוז שהוא ממרכיזי הלקטוז – סוכר החלב, המצוי בכמות גבוהה יחסית במוצרי חלב ניגר, גבינות רכות ומעדני חלב. כמותו פחותה עד זניחה בקוטג' ובגבינות קשות (כדוגמת גבינה צהובה). פוליאולים -מצויים במגוון של פירות וירקות שונים ומהווים חלק מקבוצת הממתיקים המלאכותיים מופחתי הקלוריות (מולקולות סוכרים אלכוהוליות) כגון סורביטול, מנטיטול, קסליטול ומלטיטול.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​