עבור\י לתוכן המרכזי
עבור\י לתפריט המרכזי
הגעת לתפריט הראשי, לחיצה על אינטר תעביר אותך אל לתוכן המרכזי
איזור התוכן המרכזי, לחיצה על אינטר תחזיר אותך אל ראש הדף
גוף וסגנון חיים בריא

תזונה אישית ( Personal Nutrition )

שלח לחבר
Close
דוא"ל שלך: דוא"ל של החבר:
 
עברית | English | #
תקציר
בפירוט
אצלנו בגסטרומד
מקורות

תקציר

תזונה אישית היא מונח שהוטבע על ידי פרופ' ערן סגל וד"ר ערן אלינב ממכון ויצמן למדע, בשיתוף עם פרופ' זמיר הלפרין, מנהל המערך הגסטרואנטרולוגי במרכז הרפואי תל-אביב על-שם סוראסקי, ד"ר דוד ישראלי מבית-החולים כפר שאול, והמרכז הלאומי לרפואה מותאמת אישית במכון ויצמן למדע. 

המחקר, רחב היקף וראשון מסוגו בעולם, בוחן את הקשר בין תזונה, רמות הסוכר בדם ואוכלוסיות החיידקים במעי (מיקרוביום).

במחקר מנתחים החוקרים את העלייה האישית ברמת הסוכר בדם אצל אנשים שונים בעקבות אכילת מזונות שונים, כיצד מושפעות רמות הסוכר מפעילות גופנית או משינה וכיצד מושפעת העלייה ברמת הסוכר מהרכב אוכלוסיות החיידקים במעי.

התפיסה הנובעת ממחקר זה מהווה חלק ממגמה עכשווית עולמית של פיתוח רפואה המותאמת אישית לכל חולה. בעקבות המחקר פיתחה חברת DayTwo מוצר מהפכני, הכולל איסוף נתונים אישיים, ניתוחם במעבדה באמצעות כלים מתקדמים ובניית תפריט אישי המגיע אליך באמצעות אפליקציה שתעזור לך לשמור על רמת סוכר מאוזנת באמצעות תזונה מותאמת אישית.