עבור לתוכן המרכזי
עבור לתפריט המרכזי
עבור להצהרת נגישות
עבור לדף צור קשר
תפריט לשינויישפות באתר
הגעת לתפריט הראשי, לחיצה על אינטר תעביר אותך אל לתוכן המרכזי
איזור התוכן המרכזי, לחיצה על אינטר תחזיר אותך אל ראש הדף
גוף וסגנון חיים בריא

תזונה אישית ( תזונה אישית )

עברית | English | #
תקציר
בפירוט
מקורות

תקציר

תזונה אישית היא מונח שהוטבע על ידי פרופ' ערן סגל וד"ר ערן אלינב ממכון ויצמן למדע, בשיתוף עם פרופ' זמיר הלפרין, מנהל המערך הגסטרואנטרולוגי במרכז הרפואי תל-אביב על-שם סוראסקי, ד"ר דוד ישראלי מבית-החולים כפר שאול, והמרכז הלאומי לרפואה מותאמת אישית במכון ויצמן למדע, במחקר רחב היקף וראשון מסוגו, אשר בוחן את הקשר בין תזונה, רמות הסוכר בדם, ואוכלוסיות החיידקים במעי. מטרת המחקר היא לנתח את העלייה האישית ברמת הסוכר בדם בעקבות אכילת מזונות שונים, ולבחון כיצד היא מושפעת מהרכב אוכלוסיות החיידקים במעי, וזאת כחלק ממגמה עכשווית של פיתוח רפואה שמותאמת אישית לכל חולה. 

 

מידע כללי

מידע כללי

בניגוד לדעה הרווחת, סוגי מזונות הגורמים לעליית רמות הסוכר בדם, וכתוצאה מכך לסיכון גבוה יותר לסיבוכים רפואיים כמו סוכרת, מחלות לב ושבץ, משתנים מאדם לאדם. אחד מגורמי ההשפעה הוא הרכב חיידקי המעיים, המהווה נתון אישי אצל כל אדם ומשפיע על המצב הבריאותי, על המשקל ועל ההרגשה הכללית.

מטרת המחקר היא לבדוק כיצד משפיע כל סוג מזון על רמות הסוכר בדם של כל נבדק במחקר? כיצד מושפעות רמות הסוכר מפעילות גופנית או משינה?

תלונות וסימנים

סיבות

מהלך וסיבוכים

בירור רפואי

כיצד להתכונן?

טיפול

סגנון חיים

מניעה

אצלנו בגסטרומד

מקורות