העקרון המנחה את הדיאטה המבוססת על המדד הגליקמי, הוא צריכת מזונות המביאים לעליית רמות הסוכר בדם באופן מתון. כך נשמרת תחושת שובע, רמות האינסולין המופרש בדם נמוכות יותר ורקמות השומן מתפרקות בקלות גדולה יותר.
מידע כללי
סיבות
באילו מצבים מומלצת הדיאטה
מזון בעל מדד גליקמי נמוך משחרר את האנרגיה לגוף באופן איטי וקבוע והינו מזון מומלץ לחולי סוכרתלבעלי משקל עודף ולאתלטים העוסקים בסיבולת.
טיפול
הדיאטה
מה כן לאכול?
דיאטה המבוססת על המדד הגליקמי כוללת סיבים תזונתיים לא מעובדים, ירקות, 40% פחמימות, 40% שומן ו-20% חלבונים .הדיאטה מורכבת ממזונות כמו דובדבנים, אשכוליות, שזיפים, אגסים אפרסקים, תפוזים ותפוחים, קמח מלא ומוצריו, שומנים וחלבונים כמו בשר, לחם פומפרניקל, לחם שיפון עם סיבים ולחם מטחינת ריחיים, קטניות כמו עדשים ושעועית יבשה, גריסים, שיבולת שועל, כוסמת, גריסי פנינה, נבט חיטה, מוצרי חלב לא מתוקים ופולי סויה.
מה לא לאכול?
מזונות בעלי מדד גליקמי גבוה נחשבים הקמח הלבן ומוצריו, מיצי פירות, פירות משומרים, ריבות, שוקולד, חטיפי תפוחי-אדמה ותבשילים המבוססים על תפוחי אדמה (בעיקר אפויים), פופקורן, ממתקים, קורנפלקס, דבש, תמרים וגזר לבן.
אפשר במידה
ענבים, שיבולת שועל, בטטה, אפונה, תירס, בננות, סלק, אורז מלא.