אלרגיה למזון (Food allergy)

אלרגיה למזון היא תגובה לא תקינה למזון הנגרמת ע"י מערכת החיסון שלנו. הגוף מגיב למזון במספר דרכים אבל אלרגיה למזון מתווכת בעיקר ע"י תגובה לא תקינה למזון מתווכת על ידי נוגדן הקרוי IgE. נוגדן זה נקשר במזון למולקלה ספציפית ומפעיל א תמערכת העכיול באופן קל אבל יכול גם באופן קיצוני היכול לגרום לסיכון החיים בתופעה המכונה אנאפלקסיס. 

אם יש לך אלרגיה למזון חשוב מאוד לאבחן את הגורם לאלרגיה, להכיר את התלונות, לבר את מרכיב המזון אותם צורכים ולדעת לטפל במחלה.

לעיתים התגובה למזון היא גם לא תקינה אבל אינה אלרגיה – תגובה זו מכונה "אי סבילות למזון"

רשימת מזונות שכיחים הגורמים לאלרגיה למזון [מחויבים בדיווח בתפריט לפי תקנות של האיחוד הרפואי]:

חלב, ביצים, חיטה, דגים, בוטנים, שקדים, שומשום, קיווי, אגוזי קשיו וסויה 

הבלבול בין אלרגיה למזון לבין אי סבילות למזון, רווח בקרב הציבור ולעיתים גם בקרב הצוות הרפואי. נערוך כאן הבחנה ביניהם בארבעת הפרמטרים הבסיסיים בהתייחסות לתסמונת או למחלה:

אי סבילות למזון

סיבות

הגורמים לאי סבילות למזון אינם ידועים, הגם שמחקרים מ

אלרגיה למזון

סיבות

מקורות

להבין כיצד האלרגיה מתרחשת?  
סרטון המיוצר ע"י ארגון הבריאות העולמי המסביר את המנגנון של האלרגיה.

להבין אלרגיה
גסטרומד הנו מרכז המומחים פרטי, מתקדם והגדול בארץ המתמקד בכל הבעיות הקשורות במערכת העיכול – דרכי העיכול, לבלב, כבד, מרה ודרכי המרה

אלרגיה – אבחנה וטיפול
סרט של ארגון

אלרגיה למזון 
סרטון המסביר מהי אלרגיה למזון וכיצד למנוע?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​