דגנים וקטניות

לדגנים, ובעיקר מלאים, נודעת חשיבות תזונתית רבה, באשר הם מכילים ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. לדגנים המעובדים תוכן עמילני, הם חסרים נבט וסובין ויש בהם מעט מאד חלבון, בניגוד לדגנים המלאים, המכילים את הנבט והקליפה.

הקטניות הן במקור החשוב ביותר לחלבון צמחי, והן עשירות בסיבים תזונתיים, ויטמיני B ואינדקס גליקמי נמוך.

מידע כללי

קטניות

  • שעועיות למיניהן (לבנה, מנומרת, שחורה, אזוקי, מש ועוד)
  • עדשים – שחורים, ירוקים ואדומים
  • תורמוס
  • חומוס
  • סויה
  • אפונה ירוקה
  • לוביה


דגנים

  • קינואה
  • חיטה (בורגול, קוסקוס, פסטות, פתיתים)
  • שעורה (גריסי פנינה)
  • שיפון
  • כוסמת
  • אמרנט
  • שיבולת שועל

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​