פחמימות (Carbohydrate)

כל מזון עשוי חיטה, אורז, שיבולת שועל, קמח תירס ושעורה, הם כולם דגנים. לחם, פסטה, שיבולת שועל, דגני בוקר, טורטיות וגריסים הם כולם דוגמאות למוצרי דגנים. בצורתם המלאה, הטבעית, הדגנים מכילים סיבים תזונתיים, עתירי ברזל ועשירים בויטמיני B. כל אלה חסרים בצורתם הלבנה – קמח לבן, אורז לבן וכ"ו. 

מידע כללי

ככלל, ישנן שתי קבוצות של דגנים: דגנים מלאים ודגנים מזוקקים. דגנים מלאים מכילים את כל ליבת התבואה – הסובין, הנבט והאנדוספרם (הרקמה בה נאגרים חומרי תשמורת: חלבונים, פחמימות וויטמינים). הדגנים המזוקקים עוברים תהליך שבו מוסר הנבט והסובין. תהליך זה מאריך את חיי הדגן, אבל גם פוגם בערכו התזונתי. לכן, ההמלצות התזונתיות של התזונה מקדמת הבריאות, תהיה תמיד לכיוון הדגנים המלאים, העשירים בברזל, בסיבים ובוויטמיני B.

 
 

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​