פחמימות קצרות

פחמימות קצרות הן למעשה פחמימות קצרות שרשרת, או סוכרים, אשר ספיגתם במערכת העיכול חלקית או לקויה. בקבוצת הפחמימות הקצרות נמנה את החד סוכרים פרוקטוז – סוכר המצוי בפירות ,דבש ומגוון ממתיקים בתעשיית המזון, וגלקטוז שהוא ממרכיזי הלקטוז – סוכר החלב, המצוי בכמות גבוהה יחסית במוצרי חלב ניגר, גבינות רכות ומעדני חלב. כמותו פחותה עד זניחה בקוטג' ובגבינות קשות (כדוגמת גבינה צהובה). פוליאולים -מצויים במגוון של פירות וירקות שונים ומהווים חלק מקבוצת הממתיקים המלאכותיים מופחתי הקלוריות (מולקולות סוכרים אלכוהוליות) כגון סורביטול, מנטיטול, קסליטול ומלטיטול.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​