במהלך שבעת העשורים האחרונים, אנו עדים לשינויים לא מבוטלים בהמלצות לצריכת שומנים בדיאטה. הקשר בין רמות שומני דם לבין מחלות שונות התבסס במחקרים והוא מכתיב את ההמלצות, גם אם המשתנות.

ישנם מספר סוגים של שומנים, הנחלקים לשני סוגים עיקריים: שומן מן החי ושומן מן הצומח. באופן כמעט גורף, למעט יוצאים מן הכלל, השומן מן הצומח מומלץ והשומן מן החי אינו מומלץ.

מידע כללי

חומצות שומן טרנס משמנים צמחיים מוקשים מהוות גורם סיכון למחלות לב וכלי דם ויש להפחיתן למינימום בתפריט.
החלפת שומן רווי בפחמימות אינה מומלצת.
שומן רב בלתי רווי כנראה מגן טוב יותר בהשוואה לחד בלתי רווי, אבל האחרון במסגרת הדיאטה הים תיכונית, מפחית גם הוא את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
היחס האופטימלי בין חומצות שומן אומגה-3 לאומגה-6 עדיין לא הוגדר, אם כי מומלץ להעלות את צריכת השומן אומגה-3 בעיקר ממקור דגים.
עדיין כדאי להמליץ על החלפת שומן רווי בשומן רב בלתי רווי אומגה-3 או חד בלתי רווי ממקור צמחי.
ניתן להגביר את סך צריכת השומן בדיאטה, אך לא ברור עד כמה. בשלב זה, נראה, שההמלצה היחידה שנותרת על כנה היא לשמור על איזון קלורי…

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​