בעיות משקל (Weight Problems)

הסטטיסטיקות הישראליות מדווחות על 62.2% מהאוכלוסייה היהודית הבוגרת שסובלת מעודף משקל או מהשמנה.

הסטטיסטיקות העולמיות מדווחות על 1,564,170,022 אנשים בעולם הסובלים מעודף משקל, בנוסף ל-521,390,008 אנשים שמנים.

מאידך, תעשיית הדיאטות, בישראל לבדה, מגלגלת כ-5 מיליארדי שקלים בשנה. ברחבי העולם, המספרים מגיעים למאות מיליארדי דולרים בכל שנה.

אז איך עולים הנתונים הללו בקנה אחד זה עם זה?

התשובה לכך מורכבת ופשוטה כאחד.

היא מורכבת, כי היא קשורה בשכנוע גורף עד כדי שטיפת מוח שמודל הרזון הוא המודל הרצוי, המודל המנהל אותנו כבר שנים רבות מכל כיוון אפשרי – תעשיית הפרסומות, הקולנוע, המוזיקה ועוד ועוד, למרות שבפועל לא כולם יכולים להיות רזים. ליתר דיוק, רוב האנשים לא יכולים להגיע אפילו לקרבת מודל הרזון. אפילו אלה שמדגמנים אותו, הרעיבו את עצמם לדעת וסובלים מהפרעות אכילה מגוונות וחמורות.

התשובה הפשוטה היא שדיאטה משמינה. נקודה.

התוצאה: השמנה גוברת והולכת עד כדי התגלמות תופעה רחבת מימדים, תרתי משמע.

ככל שתעשיית הדיאטות משגשגת יותר, כך בעיית ההשמנה גוברת. והמשוואה הזו הולכת והופכת למדאיגה יותר.

מה מקורו של היחס הישר בין השמנה לשגשוג תעשיית הדיאטות?

ככלל, יש שתי סיבות לכך שככל שנקפיד יותר על דיאטה, כך נשמין יותר בטווח הרחוק. הסיבה הראשונה היא סיבה רגשית-נפשית-פסיכולוגית. הסיבה השנייה היא סיבה פיזיולוגית.

מבחינה רגשית-נפשית-פסיכולוגית, ולכך אפשר להוסיף גם חברתית, אנו בנויים כך ששכנוע מתמיד ועקבי מגיל צעיר יוצר אצלנו שכנוע עמוק באמיתותו, גם אם הפרטים אינם נכונים. מגיל צעיר אנו רואים סביבנו נשים וגברים שעסוקים במידות שונות של כפייתיות, במשקלם, במידת הבגדים שהם לובשים, באחוזי השומן שלהם ובאופן כללי, בכמה הם קרובים למודל הרזון שעליו הם עצמם גדלו.

למרבה הצער, מודל הרזון הוא הדוגמנית קיית' מוס ושכמותה, שרזונן זועק למרחקים. הרוב המכריע לא יוכל להגיע לנתונים הללו גם אם ירעיב את עצמו למוות, כמו שהן עצמן (קיית' מוס וחברותיה למקצוע הדוגמנות) עושות ברוב המקרים.

מדי פעם בפעם נחשפת דוגמנית, רקדנית או שחקנית בארץ או בעולם, המספרות על החיים הבלתי אפשריים בצל מד המשקל הכה צנוע שהן צריכות להיצמד אליו. מה שלא הצליחו לעשות באמצעות הרעבה עצמית, עושה הפוטושופ. לאחר שצולמו הדוגמניות, יושב המעצב ומצר היקפים, שכבר כה צרים ממילא.

אז מה הסיכוי של ילדה, או ילד, הגדלים בצל מודל כזה, להרגיש שגם אם הם עגלגלים, שמנמנים, גדולי מידות או אפילו סתם לא דקיקים, הם יכולים להיות יפים ומקסימים כמו שהם?! סיכוי קטן.

וכך מונצח לו מעגל אינסופי של דיאטות, שמטרתן לקרב אותנו עוד יותר אל המודל הנכסף, למרות שכל מה שקורה הוא שעוד כסף משתלשל לכיסם של מי שממשיכים להנציח את המודל הזה רק כדי להתעשר עוד יותר על גבם של אלה שלעולם לא יפסיקו להרגיש שמנים מדי.

ולמה מבחינה פיזיולוגית ככל שנתמיד בדיאטות, כך נשמין יותר?

מעבר לעובדה שסטטיסטית רק מעטים מצליחים להתמיד בדיאטה לטווח ארוך, במיוחד כשמדובר בדיאטות נוקשות, העובדה היא שאימוץ דיאטה לא מאוזנת או דלה במיוחד בקלוריות גורם לכמה תוצאות המביאות בסופו של דבר להשמנה:

  • לירידה בחילוף החומרים בשל אובדן מסת שריר
  • לעלייה באחוז השומן בגוף
  • להרעה של ההופעה החיצונית
  • לסיכוי נמוך במיוחד לשמור על המשקל החדש בשל הפגיעה הקשה במטבוליזם. במקרים כאלה ניתן לזהות אנשים שמנים שלא צורכים כמויות מזון רבות, ובכל זאת עולים במשקל ובאחוזי השומן.
אם לסכם את ארבע התוצאות הללו במשפט, הרי שכשאנו מרעיבים את הגוף, הוא נכנס למצב חירום, שפירושו האטה בחילוף החומרים כדי לשמור על האנרגיה ולאגור מזון שיאפשר לו להמשיך לתפקד. ממש כמו במלחמה.

ככל שננקוט באמצעים חמורים יותר להרעבה, כך מצב החירום יהיה קשה יותר, ההרזיה תהיה איטית יותר ותהליך חילוף החומרים ייפגע יותר, עד שנגיע למצב שהפגיעה היא בלתי הפיכה ומכאן ההשמנה מובטחת ובעיות המשקל מונצחות. למרבה הצער, ההבנה של התהליכים הללו קטנה אצל רוב האנשים, מה שמנציח את עושרם של העומדים בראש תעשיית הדיאטות.

בפודמד תמצאו צוות מקצועי של רופאים, יועצים ומטפלים, שילמדו אותך להתמודד עם כל בעיית משקל או השמנה בדרך של איזון, שלא יפגע בך בטווח הרחוק. בפודמד מאמינים שתזונה בריאה, אורח חיים נכון והתייחסות לאדם כאל מכלול של גוף ונפש, מביאים יחד למשקל הנכון, לקבלה עצמית ולחיים שלמים ומאושרים יותר.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​