פוליפ קיבה (Polyp stomach)

פוליפים בקיבה הינם גידולים יחסית נדירים של רירית הקיבה הנקראית מוקזה. מרבית הפוליפים כ 75% בקיבה הינם היפרפלסטיים [בניגוד לאדנומה במעי הגס] והינם שפירים. הפולים בדרך כלל קטנים ואינם גורמים לתלונות או סימנים ומרביתם כאמור גם אינם משתנים לסרטן. רק הפוליפים הגדולים מעל 1 ס"מ יכולים לגרום לתלונות כמו אנמיה, דימום וכאב ולכן מקובל לכרות אותם אפילו מניעתית.

סוגי הפוליפים בקיבה:

פוליפ היפרפלסטי

נוצר כתוצאה מדלקת כרונית [גסטירטיס] או מגירוי ממושך של התאים המכסים את חלל הקיבה. פוליפים אלו נחשבים כשפירים ואינם משתנים לסרטן. אין צורך לטפל או לעקוב מלבד אלו בגודל מעל 1 ס"מ הנוטים לדמם או להתכייב.

פוליפ הנוצר מבלוטת הפונדוס – Fundic gland polyps

פוליפ המתפתח מתאים בלוטיים של הרירית המכסה את גוף הקיבה [המכונה פונדוס]. פוליפים אלו שכיחים ביותר בקרב מטופלים הנוטלים באופן קבוע תרופות לדיכוי הפרשת החומצה ממשפחת מדכאי משאבת המימן [כמו לוסק, נקסיום, קונטרולוק] וגורמים להתפתח עד לפוליפויזיס קשה של הקיבה. מרבית הפוליפ קטנים ואינם משתנים לסרטן ואינם גורמים לתלונות. הגדולים מעל 1 ס"מ יכולים לדמם. לעיתים נדירות פוליפים אלו יכולים להופיע כחלק מפוליפוזיס משפחתית.

פוליפ מסוג אדנומה

פוליפים מסוג זה הינם השכיחים ביותר ומהווים כשני שליש מכלל הפוליפים המתגלים במעי. אלו הם הפוליפים שיש בהם את הפוטנציאל להפוך לממאירים, אמנם רק כשליש מהם יהפכו לממאירים בדר"כ בתהליך הנמשך מספר שנים.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​