בדיקות ספיגה

ביופסיה-אבחנתית

ספיגת שומנים

בהפרעות ספיגה [תת ספיגה] השומן הוא המרכיב הרגיש ביותר שנפגע ראשון ולכן בדיקות להערכת ספיגת השומן נחשבת כבדיקת הזהב להערכת הספיגה. הדרך לבדוק ספיגת שומן הוא ע"י מתן העמסה של 100 גרם שומן ובדיקת הפרשת השומן בצואה.

מידע נוסף

מעבדות

ספיגת סוכרים

הפרעה בספיגה של הסוכרים השונים היא השכיחה ביותר במחלות ספיגה. נזקים קלים כבר גורמים להפרעה של ספיגה של סוכרים כמן גלוקוז, לקטוז, פרוקטוז סוכרוז ולקטולוז. הדרך המקובלת להערכת הספיגה של הסוכרים הוא ע"י בדיקת מימן באוויר הנשאף בתגובה להעמסת סוכר.

מידע נוסף

מיקרוביולוגיה

ספיגת חלבונים

חלבון הוא מרכיב התזונה הנפגע אחרון במחלות תת ספיגה. הפרשה מוגברת של חלבון בצואה היא בדרך כלל ביטוי של הפרשת יתר של החלבון ולא של הפרעה בספיגתו. השיטה לבדוק הפרשת חלבון בצואה היא ע"י בדיקה של חלבון מסוג אלפה 1 אנטיטריפסין.

מחלת-מעי-דלקתית

ספיגה של מלחי מרה

למלחי מרה תפקיד חשוב בספיגת שומנים. מלחי מרה מופרשים מהכבד דרך דרכי המרה למעי ונספגים בחלקים שוב לדם במעי הדק הסופי. הפרעה בספיגה של מלחי המרה גורם להגעתם למעי הגס ולגרימת שלשול. קיימים מספר דרכים להעריך את ספיגתם במעי הדק.

מיקרוביולוגיה

גדילת יתר של חיידקים במעי

אחת הסיבות העיקריות לבעיות ספיגה היא גדילת יתר של חיידקים במעי הדק [SIBO]. הדרך הישירה והטובה לבדוק גדילת יתר של חיידקים בחלל המעי היא ע"י נטילת דגימה מהנוזל ובדיקת תרבית. ניתן גם להעריך את מספר החיידקים במעי בדרך לא חודרנית המבוססת על העובדה שחיידקים מפרקים סוכרים בחלל ...

אבחון-מדויק

גדילת יתר של חיידקים במעי

בדיקת מתן באוויר הנשאף

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​