אלרגיה למזון ומאמץ

תגובה אלרגית למזון, המופיעה לאחר מאמץ, או אלרגיה למזון ומאמץ, מופיעה לאחר מאמץ גופני שמתרחש 4-2 שעות לאחר אכילת המזון האלרגני. בהיעדר מאמץ גופני המטופל יכול לאכול את המזון ללא בעיה. התופעה שכיחה יותר בנשים בשנות העשרים והשלושים לחייהן.
המזונות הקשורים בתופעה זו הם: חיטה, פירות ים, חלב, דגים וסלרי. במצב זה יש עדות לקיום נוגדני IgE סגוליים נגד המזונות האלרגניים, אך הפתוגנזה המדויקת אינה ברורה.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​