הנתרן הוא מינרל בעל תפקיד משמעותי ביותר של וויסות הנוזלים בגוף. הוא חיוני לתפקוד תקין של מערכת העצבים והשרירים, ומסייע בשמירה על מאזן החומציות, הנוזלים והלאקטרוליטים. יחד עם זאת, עודף או חוסר בנתרן, עלולים לגרום לתועפות לוואי קשות.

מידע כללי

פחמימות ונתרן הם שניהם בעלי תפקיד משמעותי בתפקוד התקין של הגוף. השאלה העומדת לבחינה היא הצורה בה הם מופיעים, והכמות בה הם נכנסים לגוף.

עודף נתרן לרוב מתבטא בעלייה של לחץ דם וגירוי רקמות, והוא מתקשר עם שבץ מוחי, מחלות לב וכלי דם, אי ספיקת כליות ועוד. ההמלצות בישראל לצריכת נתרן למבוגר היא כ- 1,500 מ"ג נתרן ליממה וגבול הצריכה המירבית הוא כ- 2,000- 2,400 מ"ג ליממה, כמות שהיא שוות ערך לכ- 5-6 גרם מלח (כפית לערך).

ההמלצות תקפות לגבי כל הבוגרים הבריאים, חוץ מאשר לאנשים עם בעיות בריאות (למשל אנשים עם מחלות לב, יתר לחץ דם, מחלות כליה ומחלות רבות נוספות).
לגבי ילדים – ההמלצות לכמויות נמוכות אף יותר:
ילדים בקבוצת הגיל שבין 1-3 לא צריכים לצרוך כמות של מעבר ל – 1.5 גרם ליממה.
ילדים בקבוצת הגיל שבין 4-8 לא צריכים לצרוך כמות של מעבר ל – 1.9 גרם ליממה.
ילדים בקבוצו הגיל שבין 9-13 לא צריכים לצרוך כמות של מעבר ל – 2.2 גרם ליממה.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​