מזון (Food)

מזון הוא חומר הנאכל או הנספג על ידי הגוף, על מנת לספק אנרגיה וחומרי צריכה אחרים.

לכל מזון יש ערך קלורי, המייצג את כמות האנרגיה שהגוף האנושי יכול להפיק מהמזון על ידי עיכולו. הערך הקלורי נקבע על פי כמות הפחמימות, השומנים והחלבונים.

המרכיבים הבסיסיים הנחוצים לתפקודו ובריאותו התקינה של אדם נקראים "אבות המזון" והם כוללים: פחמימות, חלבונים, שומנים, מינרלים, ויטמינים ומים.

המזונות השונים הם ה"דלק" של גופינו, דרכם אנו מקבלים את האנרגיה הדרושה לקיום ולשמירה על טמפרטורת הגוף, וכמו כן את כל הרכיבים החיוניים לבניית הגוף, שמירתו ותפקודו התקין. האנרגיה המופקת מהמזונות נמדדת בקלוריות והרכיבים החיוניים לתפקודו התקין של הגוף הם אבות המזון שמהם מורכבים המזונות.

אבות המזון הם חמישה ולכל אחד תפקיד שונה וחיוני ב"מכונה" המורכבת הזאת של גופינו. כמו כן, כל אב מזון מספק לגוף כמות מסוימת של קלוריות (אותה אנרגיה הדרושה לגוף).

אבות המזון כוללים:

פחמימות, מקור האנרגיה הראשוני של הגוף
חלבונים וחומצות אמינו, משמשים חומר גלם לבניית תאי הגוף ויכולים אף להוות מקור אנרגיה
שומנים, עתירי אנרגיה לטווח ארוך ומשמשים בקרומי התאים
ויטמינים, קואנזימים המשמשים קטליזטורים (זרזים) לתגובות חילוף חומרים
מינרלים, קופקטורים בתגובות ביוכימיות שונות

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​